fredag 31. juli 2009

En herlig bilde-serie. ♥

Mens dere venter på at jeg skal få ryddet ferdig scrapperommet og lage noe nytt, kan dere jo kose dere med denne herlige bildeserien her. :o)
tirsdag 28. juli 2009

"Oldiser" til SSS14 :o)

Endelig hjemme og klar for mer husmaling og kortlaging. Gleder meg til å bruke tiden hjemme, selv om det har vært en skikkelig hyggelig ferietur.

Først ut er ett herrekort laget til min far sin 70-års dag. Selve stempelet er malt med distress. Jeg prøver å bruke opp litt av lageret mitt med ark, så her har jeg brukt et "gammelt" Chatterbox ark. Motivstempelet er fra Art Impression. Tekststemplene er fra Stempelglede og fra North Star Stamps. Bradsene, som er trekt med et slags brokade stoff, er fra Eva Creative.com
Jeg har og brukt Spellbinders Curved rectangles, og har svertet kanter etc med distress Ink Vintage Photo.
Jeg har tatt utgangspunkt i en skisse fra Sweet Stop saturday, SSS14.

Takk for at du titter.

Innside, med god plass for alle barn og barnebarn til å signere kortet.


søndag 26. juli 2009

Noen som "kan" hund og adferd?

Er det noen som leser bloggen min og som kan litt om hunder?

Vi har en aldeles nydelig Finsk Lapphund, en hannhund på 7 år. Den er verdens beste hund på alle måter bortsett fra ett problem. Den boffer veldig på andre hunder, og da både hyler den og drar veldig i båndet.

Dette medfører litt for mye oppmerksomhet når vi ferdes blant andre turgåere og vi møter andre hunder. Idag var vi f.eks til Jostedalen, og gikk inn til Nigardsbreen. Vi møtte flere hunder, og den eneste hunden som oppførte seg tullete - var vår hund. Noe som gjør at gleden ved å ha hunden med seg på alle turer reduseres litt.

Er det noen som vet hva vi kan gjøre for å redusere dette problemet? Eller som vet om litteratur verd å lese eller noen vi kan kontakte?

Vi tror ikke vi kan eliminere problemet helt, men vi skulle så gjerne ha redusert det litt.

Oppdatering: Vi har meldt oss på kurs i hverdagslydighet hos Amokk.no Det kurset tror jeg blir svært nyttig for oss alle.
Posted by Picasa

Test av Picasa funksjon.

Dette er en test av hvordan legge bilder til i bloggen fra Picasa.
Posted by Picasa

Fremdeles på ferie, men nå...

..har vi kommet til Sogndal. Her ligger jo Papirplaneten, og jeg fikk shoppet noen nydelige ark serier igår. Idag sitter jeg og angrer på alt jeg ikke kjøpte. Heldigvis finnes Papirplaneten som nettbutikk og.

Vi har hatt noen nydelige dager på fjellet, og jeg har kost meg med lange turer sammen med Labbetuss. Jeg tror ikke det finnes en flottere hund enn han, og vi er svært takknemlig for at vi fikk overta han.

Her skulle det være noen bilder fra de siste dagene, men jeg får ikke lagt til fra Picasa. Og ikke får jeg krympet bildene heller. Jaja, da har jeg noe å lære. :o)

Ha en flott søndag!

fredag 17. juli 2009

Lange sommernetter med Simon.

"Du skal ikke sove bort sommernatta".

Nei, en skal vel ikke det. :o) Så når klokka passerer 03.30 og man enda ikke har sovnet, da er det på tide å finne på noe annet. I natt hadde jeg en lang blogg runde og koste meg med alt det fine dere lager. Og alt det fine som blir vist frem på nett av både kort og interiør. Og alle de herlige hverdagshistoriene. Legger du igjen en liten kommentar her hos meg, er det lettere for meg å besøke deg og. ♥

Litt av nattens produksjon ble dette bryllupskortet. Jeg skulle lage et annet kort, men "kom over" dette nydelige arket fra My Mind´s Eye, Laundry Line. Og fikk bare så lyst til å lage et lite bryllupskort. Simon Says Challange har en utfordring denne uken på det å lage et kort i sommerens bær eller frukter sin farge. (Uff, for en setning) Jeg tenker på både jordbær og moreller når jeg ser disse fargene på dette kortet. (rødfargen)

Arket er embosset i utgangspunktet:

Nydelige blomster fra ebay med strass på:


This is my card for the Simon Says Challange: SUMMER FRUITS or SUMMER FRUIT colours!
I made a wedding card with the colours of a strawberry. Enjoy!

torsdag 16. juli 2009

Perfekt dag. ♥

Se for dere følgende bilde:

En flott hund som ligger i lyngen, et barn som traller fornøyd over alle blåbærene vi finner og et bøtte halvfull av blåbær. Slik var ettermiddagsturen vår idag. Dessverre klarte jeg å glemme fotoapparatet hjemme, så jeg får ikke vist dere idyllen. .

Men blåbærene har vi, og av de laget vi en nydelig smoothie. Resten av bærene ble fryst ned.

Blåbærsmoothie:

2 stk banan
4 dl frosne blåbær (vi brukte helt nyplukkede)
4 dl vaniljeyoghurt (brukte den som heter 0%0%)
4 dl druejuice
(eller appelsinjuice, som vi brukte)"Jeg tar resten, jeg" Emil, 7 år.

Kan man ha en bedre venn?

For noen dager siden gikk Emil tur med Labbetuss, og midt ute i skogen dukket det plutselig opp en katt. Labbetuss satt av gårde før noen rakk å reagere, og resultatet ble noen kraftige skrubbsår.

Emil fikk seg en liten støkk, og ble nok litt overrasket over hvor godt en hund i fart kan dra. Og selv om han aldri går alene på tur med hunden, rakk ingen av oss å reagere heller. Men etterpå var de gode venner igjen.

Det er helt utrolig hvor snill den hunden er, den godtar så og si alt Emil finner på. De spiller badminton sammen, de spiller med pokemonkort og Labbetuss godtar lettere utkledning. Selv om Emil har det fryktelig travelt med å besøke venner, kan han ikke gå noen steder før han har vært med på lufteturen med Labbetuss. Labbetuss først, kamerater etterpå.

Ser nesten ut som om Labbetuss smiler, ikke sant?

Nå blir det nok noen stille dager i bloggen min, så jeg benytter anledningen til å ønske dere alle en herlig sommerferie!

onsdag 15. juli 2009

En kjapp liten mus...

Som vanlig når Emil skal i bursdags-selskap, må vi lage et kort. Han velger ofte motiv, enten et stempeltrykk jeg har malt eller et bilde fra nettet.

Idag valgte han denne skjønne musen fra Whiff Of Joy. Den er fargelagt med promarkere.♥
Det lille stempelet med gratulerer på, er fra papirloftet. Ark fra American crafts, og jeg har brukt tre ulike dies fra Spellbinders. Blomstene er fra ebay, og jeg er alltid litt stolt over at jeg klarer å bruke blomster.

Takk for at du titter innom. Jeg blir alltid glad for kommentarer.

Mitt neste prosjekt:

Mitt neste prosjekt er å få malt disse utemøblene. Jeg har kun sofaen og et bord, og de har stått ute på verandaen i mange år. Jeg har aldri behandlet med noe som helst. Det nydelige hvite trekket er full av fuktsopp(?), så jeg må enten kjøpe nytt trekk eller sy et nytt.

Moblene skal males hvite, og jeg lurte på å bruke båtmalingen shipolin. Men jeg aner ikke hva jeg må gjøre med møblene først. Tro om det holder å grunne med visir, og så male?
Gleder meg til dette prosjektet er ferdig, har allerede kjøpt nye sofaputer til sofaen. :o)

Bildet er lånt fra Plantasjen sin nettside.

tirsdag 14. juli 2009

Jeg er så fornøyd! :o)

Hadde egentlig tenkt å vente til alt var ferdig før jeg viste frem noe mer, men jeg er så fornøyd! Og da er det ekstra kjekt å vise frem.

Fremdeles gjenstår det mye arbeid. Jeg tror ikke jeg helt var klar over hva vi startet på da vi bestemte oss for å male huset selv. Og med mye regnvær får vi ikke malt særlig effektivt heller. Jeg håper bare vi blir ferdig iløpet av høsten.

Slik så terrassen ut før. Det er kanskje ikke så lett å se fargen skikkelig pga det sterke sollyset.

Før:


Og slik ser det ut nå. Jeg har malt ferdig vegg og vinduer/terrasse dører på denne siden av huset. Bortsett fra rekkverket på verandaen oppe, og gesimsen der...
Leveggen er malt og jeg driver nå på å maler "søylene". Når jeg er ferdig med det, håper jeg at jeg orker å starte på rekkverket. Det skal beises med terrassebeis, farge tjærebrun. Jeg tror det blir skikkelig lekkert. Taket skal og males hvitt, men det er mulig jeg drøyer det til neste sommer. Vi får se hvor lenge jeg synes dette er moro.

Nå:


Beklager litt mørke bilder, men jeg kunne ikke vente til imorgen med oppdateringen.

Noen lys jeg kjøpte ifjor. Jeg synes de er like nydelige i år.

Herlig fargekombinasjon.

Fortsatt god sommer til dere alle! :o)

fredag 10. juli 2009

En liten "snik-titt"...

En liten "snik-titt" på hvorfor det er stille i bloggen for tiden. Dette pusler jeg med om dagene og det tar TID! :o)

Gleder meg til vi er helt ferdige, men det spørs om det blir i år.. hehe

Slik blir det: Fargen er sand (S2005-Y30R). Jeg tror taket her (bildet er tatt på verandaen oppe) må males hvitt, og at veggene må males med sandfargen?


Og slik er/var det:

lørdag 4. juli 2009

Litt "bling"til bryllup!

Jeg er fremdeles veldig glad i kortene til Debbie Olsen, og dette kortet her er en lift av ett av hennes kort.

Tekststempelet jeg har brukt er fra Papirloftet, hvor de svirlene er ifra - husker jeg dessverre ikke.

Jeg har brukt Bazzill White wedding sating, og embossingplater til CB. Spellbinders Labels 4. nestabilities. Bling fra eBay og bånd fra American Craft.

Har brukt 3D puter for å løfte kortet litt, men hadde selvsagt ikke de på 2 mm. Så her har jeg brukt 1 mm, og det var litt for lite.

fredag 3. juli 2009

Juleark til babykort?

Jeg hadde noen nydelige lilla ark fra Delish Design. De passet supert som nøytrale ark til babykort, bortsett fra det at det står Merry Christmas på de..
Men hvem bryr seg vel om slike detaljer? LOL

Jeg har ellers brukt grå bazzillkartong, funnet bildet på nettet (Anne Geddes) og har brukt blonder fra sybutikken her. Den grå "blonden" er kjøpt hos Papir i Hjertet, jeg husker dessverre ikke fra hvilken leverandør. Metallhjertene er kjøpt i Tyrkia. Blomstene er fra eBay, stempelet fra Papirloftet. Jeg har trykket ut tekstboksen med Spellbinders.
Tekst inni kortet:

I et landskap, nytt og uten minner,
står et epletre i blomst og skinner.
Epletreet dufter nyskapt sommer.
Her har tiden aldri vært. Den kommer.

Innerst i hjerte fikk lykken bo,
Det var ikke en, men jammen meg to!
Velkommen til verden, to søte små,
sammen i livet dere nå vil gå.

onsdag 1. juli 2009

To bryllupskort i varmen :o)

Egentlig er det helt utrolig at man kan få gjort noe som helst i denne varmen, men to nye kort har det nå blitt.

Jeg har egentlig så mange planer for kort jeg ønsker å lage, men scrapperommet mitt ser ikke ut - så all inspirasjon og motivasjon ligger godt gjemt under "ett eller annet". Og jeg kan jo ikke rydde i finværet? :o)

Emil ligger stort sett bare å vaker i "bassenget" sitt, og jeg sitter stort sett under markisen og slapper av. Vi prøver å være litt hjemme nå, siden Labbetuss er helt ny hos oss. Men imorgen spørs det om ikke han må være litt alene hjemme, slik at vi kan komme oss på stranden en liten tur. Eller ut i båt.