tirsdag 31. mai 2011

Litt om hva som opptar meg om dagene. :-)

Vi har hatt et par spennende uker, for vi ble spurt om Labbetuss kunne tenke seg å bli far. Og det kunne han jo! Så han var til øyelysing om fredagen, og der var alt i orden. Nå venter vi bare på løpetiden til Honey, og så får vi se hva som skjer.

Da vi overtok Labbetuss for 2 år siden, begynte vi allerede da å snakke om å evt. få en valp "etter han" en gang i fremtiden (slik ca 2-3 år fram i tid). Og nå har vi altså muligheten. Vi er kjempefornøyd med å ha en hund, og er utrolig godt fornøyd med denne hunderasen og spesielt med akkurat denne fyren. ♥ Men det hadde vært kjekt å fått en valp, og selv ta alt ansvaret med å oppdra den, lære den og følge den gjennom hele hundelivet.
Labbetuss er - for de som ikke vet det - en finsk lapphund, og han bærer det flotte navnet Nordanliden`s Pojvo.
Har tatt noen bilder i dag, men han var ikke så veldig interessert i å bli fotografert.. :)Inne på Casakreativ har vi gående en strikkealong på farger. En farge for hver måned. I mai var fargen grå, og jeg har strikket en grå hals til min niese. Den er strikket i Sandnes alpakka, og er kjempemyk. Men den stikker litt, så jeg får bare forte meg å vaske den før hun får den. Håper det hjelper. Skulle gjerne visst om et garn som ikke stikker i hele tatt.

Et lite bursdagskort har det og blitt tid til i det siste. Har var kriteriet å lage et noe uten å bruke fargene rødt, blått eller hvitt. I tillegg skulle det brukes et stempel. Jeg har brukt et stempel fra Magnolia, og har fargelagt det med distress.

Arkene er fra Rusty Pickle, Cap`n Jack.

Takk for at du titter innom bloggen min. ♥

fredag 27. mai 2011

Problemer med bloggene?

Jeg får ikke logget meg på bloggen via pc-en. Er det flere som sliter ned det, eller er det min blogg som er problemet?- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag 24. mai 2011

Endomondo, trening og Labbetuss!

Det er kanskje flere her som har litt dilla på smarte apps til iPhonen?

Den siste jeg ble tipset om heter Endomondo. Det er to versjoner av den. En gratis og en som koster 21,- Jeg valgte gratisversjonen. :-)

Men den er helt genial! Nå kan jeg starte programmet når jeg starter løpe/jogge/gå turen, og så holder den rede på antall kilometer, legger inn kart over turen (gps), regner ut gjennomsnitt hastighet og deler og opp turen i intervaller (regnet ut fra hastighet). På nettet kan man så dele dette med andre som man har som venner. Samtidig lager dette programmet statistikk på treningen og lagrer alle løypene jeg har brukt. Stilig, ikke sant?!

Dagens tur i dag gikk til Fransåsen, og for første gang fikk vi vite at det er nøyaktig 6,55 km tur-retur. Vi hadde en snitt-fart på 5,6 km, og brukte 1:09:59 min på turen. Ikke så voldsomt fort, men vi brukte litt tid på fotografering, og for å få igjen pusten på toppen.

Denne fyren lå så fint ved døren da jeg skulle gå, så han bare måtte få bli med i dag. Han har ikke helt skjønt det at jeg helst vil jogge i ett, så han bråstopper for å snuse litt noen ganger. Og det må han få lov til, men ikke hele tiden...

Det har vært en luftig dag i dag, og på toppen av Fransåsen blåste det ganske godt.


Kjekt med luft i pelsen. ♥

torsdag 19. mai 2011

Tags - Casamixoppgave 2!

Casamixs andre oppgave var å lage tags. Selve oppgaveteksten var som følgende;

Lag/dekorer en serie med tre ulike tager
hvor du bruker minst tre forskjellig stempeltrykk - minst ett på hver tag.
I tillegg skal alle tagene ha en eller annen form for søm.

Jeg har ikke laget noe særlig med tags før, og jeg må si jeg sleit med denne oppgaven. Dvs. jeg syntes det var vanskelig å komme i gang, men det var gøy å lage tagsene. En stor inspirasjonskilde var bloggen til Anne (Annes paper fun).
Jeg tror nok jeg kommer til å fortsette med å lage tags, og jammen har det ikke blitt litt shopping ut av det og. Ser dere i bloggen til Anne, vil dere se at mange av tagsene har et fargerikt bånd. Det heter Hug snug seam binding, og virker som et absolutt must for en tags-scrapper. Så nå venter jeg bare på en liten forsyning fra eBay. "Kjekt å ha!" :-)

Tagsene mine kom ikke så høyt opp på avstemningen som jeg skulle ønske denne gangen. Men det var så utrolig mange flotte tags, og nivået er skikkelig høyt - så jeg er veldig godt fornøyd med de stemmene jeg fikk. Tusen takk til dere som stemte på mine tags. ♥

Jeg ble med på Casamixen for å finne igjen gleden og lysten til å scrappe, men sannelig slår konkurranseinstinktet inn for fullt. Håper bare ikke det blir viktigere enn gleden av å endelig være litt tilbake i "gamet".

Slik ble mine tre tags. Mitt tema ble gratulasjonskort.

Rosa crackle paint nederst på tagsen.

Brun crackle paint på fuglen.


♥ Takk for at du tittet inn til meg, og ha en flott dag! ♥

tirsdag 10. mai 2011

Casamix første oppgave!

Inne på Casakreativ er det nå en ny konkurranse. Den går over 7 uker, med nye oppgaver hver uke. Den første oppgaven var å lage et kort i "nabon" stilen, med rufsekanter og "lag på lag". I tillegg skulle det være med minst 5 blomster.

Det ble gitt poeng ved vanlig avstemning, og ved at en casajury gav sine poeng. Etter første runde ligger jeg på en delt 5.plass, og det er jeg godt fornøyd med.
Denne ukas oppgave er litt mer vrien, for nå skal det lages en serie på tre tagger. I tillegg skal alle taggene har et unikt stempeltrykk og søm. Men jeg jobber med saken! :-)

På dette kortet har jeg bare brukt rester fra restekassen min. Stempelet er fra Stempelglede.

Blonder og perlebånd kjøpt i Tyrkia. ♥


Ha en flott dag! :-)

fredag 6. mai 2011

Et herlig kort i blått!

Dette blå kortet ble jeg så fornøyd med. ♥ Og jeg synes det er helt ok å si det og. :) Kortet ble laget til Casasketchy på Casakreativ, og jeg har tatt utgangspunkt i en skisse laget av Camilla. Casasketchy er en skissekonkurranse, som går over en måned.

Jeg synes det er vanskelig å finne ut hvilken stil jeg vil lage kort i, så foreløbig blir det mye variert. Iallefall tror jeg selv at det er varierende stilarter jeg bruker.

På dette kortet har jeg brukt et bilde jeg fant på nettet. Antar de fleste kjenner igjen klovnen til Marianne Aulie. Jeg synes de er fantastisk herlige, og skulle gjerne vært eier av ett bilde eller to..

Jeg har brukt to forskjellige papirtaper, kjøpt hos Andrine og Marens landhandleri. I begynnelsen syntes jeg disse papirtapene var noe merkelige greier, men de er utrolig funksjonelle i bruk. Nå har jeg vel rundt 20 ulike taper, men kunne godt tenkt meg flere. Fuglen på en grein er en lang dies fra QK. Blant blomstene har jeg brukt en bit av en fjærboa, kjøpt hos Panduro.

Arkene er uten unntak hentet i restekassen min. Ser at det er et gammelt ark fra Chatterbox der. Chatterbox var desidert min store favoritt før i tiden, men nå er det ikke ofte man hører om det merket lengre. Aner faktisk ikke om det eksisterer en gang.
Både blonden og fløyelsbåndet har jeg kjøpt i Tyrkia.

♥ Tusen takk for at du titter innom bloggen min! ♥

mandag 2. mai 2011

Neste strikkeprosjekt: En crazykjole!

Inne på Casakreativ er det flere som har strikket denne flotte kjolen fra Dale garn. Jeg må bare innrømme at jeg er/var usikker på hva jeg egentlig syntes om kjolen, men kom til slutt fram til at den er jo litt kul da. :-) Så min søster og jeg bestemte oss for å strikke en slik en, vi og. Vi kjøpte garn i Tyrkia, og det var ikke så lett. Stort sett blander de mye syntetisk inn i garnet og det ønsket vi ikke. Men til slutt fant vi et garn i 100% ull, og med en strikkefasthet som vi tror stemmer.

Jeg har valgt å strikke kjolen i en str. S, men med lengden til L. Noe som gjør at jeg får uventede problemer. Nå strikker jeg på skjørtdelen, og er usikker på om jeg skal felle som til L (men vil maskeantallet da holde?) eller om jeg skal felle som til S, men bare strikke lengre? Og har jeg egentlig kjøpt med meg nok garn? Blir spennende å se hvor lang jeg kommer... :-))

Så langt har jeg foreløbig strikket, og jeg har valgt 6 farger istedet for 7 farger.


Ha en flott mandag! ♥


søndag 1. mai 2011

Kort til et gullbryllup!

Før påske var hele min familie samlet i Antalya i Tyrkia. Mine foreldre har vært gift i 50 år, og det skulle feires. Vi var 36 stykker med store og små, og vi hadde noen flotte dager sammen i Tyrkia. Alle bodde på samme hotell -og vi hadde "all inclusive" - så vi trengte ikke tenke på noe som helst. Kan virkelig anbefales!

Jeg lagde dette kortet til jubilantene, og alle gjestene signerte det. Håper det kan bli et koselig minne å ha i ettertid.

Selve bildet er krakelert med crackle accent fra Ranger. Metallhjørner fra Kort og Godt.

Takk for at du ser!