søndag 26. juli 2009

Noen som "kan" hund og adferd?

Er det noen som leser bloggen min og som kan litt om hunder?

Vi har en aldeles nydelig Finsk Lapphund, en hannhund på 7 år. Den er verdens beste hund på alle måter bortsett fra ett problem. Den boffer veldig på andre hunder, og da både hyler den og drar veldig i båndet.

Dette medfører litt for mye oppmerksomhet når vi ferdes blant andre turgåere og vi møter andre hunder. Idag var vi f.eks til Jostedalen, og gikk inn til Nigardsbreen. Vi møtte flere hunder, og den eneste hunden som oppførte seg tullete - var vår hund. Noe som gjør at gleden ved å ha hunden med seg på alle turer reduseres litt.

Er det noen som vet hva vi kan gjøre for å redusere dette problemet? Eller som vet om litteratur verd å lese eller noen vi kan kontakte?

Vi tror ikke vi kan eliminere problemet helt, men vi skulle så gjerne ha redusert det litt.

Oppdatering: Vi har meldt oss på kurs i hverdagslydighet hos Amokk.no Det kurset tror jeg blir svært nyttig for oss alle.
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Kirsten sa...

Først- høres ut som en flott tur! Og en nydelig hund har dere!
Vi har også en sånn hannhund. Utrolig slitsomt, han ble "angrepet" av en diger hund for mange år siden og etter det har han tenkt at det er best å skremme bort alle farer først.
Uansett- vi har hatt god nytte av et snutebånd, da kan vi trekke hodet bort fra situasjonen, og han blir akkurat passe forvirret og betuttet. (I alle fall ble han det før, nå har han litt større problemer med å la seg distrahere når vi møter de samme hundene i nabolaget som er problemhundene hans) Ellers hadde jeg kontaktet hundeskole i nærheten for å høre om de har noen treningsmetoder dere kan prøve.
Det er i alle fall lurt å ta tak i det med en gang det starter, for problemer som dette gir seg desverre ikke..

Lykke til!

Therese sa...

Hei!

Skjønner og kjenner igjen frustrasjonen og den noe reduserte tur gleden. Jeg har en cocker som blir overivrig i møte med andre hunder, mitt triks er å ha en ball i lomma som jeg stjeler oppmerksomheten hennes med når vi nærmer oss andre hunder. Om ikke hunden deres elsker ball lek slik min gjør, så har den kanskje en annen favoritt. Pølser f.eks :op

Jeg sier " å se hva jeg har..." (også når vi leker med ball ellers) og det kan nå være nok til å avlede oppmerksomheten hennes.

Ellers kan jeg som Kirsten skriver anbefaler å få litt profesjonell hjelp. Har du forresten sett nettsiden til canis? http://www.canis.no

Lykke til!

Mariann (mais) sa...

Så flott natur det er i Jostedalen :)
Har dessverre ingen råd å komme med angående hunden deres. Men det er nok hjelp å få via noe type hundeskole vil jeg tro. Håper dere finner ut av det-
Den er alldeles nydelig da ;)
Ønsker dere en fremdeles god tur.
Ps. Har awards til deg i bloggen min :)
Klem, Mariann

Lene - nabon sa...

best hjelp vil dere nok få hvis dere oppsøker en med peiling på hund og språk!
Det er vanskelig å si om hunden er aggressiv eller redd eller noe annet, derfor ville jeg ikke prøvd å løse problemet uten å ha sett adferden "live".

Meld dere inn i en hundeklubb i nærheten, møt opp på fellestreninger, og ofte da er det gode råd å hente, pluss at hunden blir vant med andre hunder.

Elers kan dere finne gode råd på nett, men det er ikke lett å se selv heller om en hund er usikker eller sint, de er flinke til å forkle adferden sin som noe annet!

Når det er sagt er de fleste hunder med den type adferd redde og usikre, og da er det ikke noen stor greie å plukke det av de!

Lene - nabon sa...

Glemte å si lykke til!

Nøve sa...

Du har jo lapphund! En typisk lapphund :o)
Vi kjenner problemet ditt, de fleste av oss...
Jeg har begynt å bruke bjeffehalsbånd. Det gir fra seg en sitronsprut ved det minste BOFF, og det har fungert utmerket på min 3 åring. Nå ser han heller på meg og vil være veldig snill (og usynlig?)når vi er i nærheten av andre hunder, istedet for å tøffe seg og være ekstra svær kar...

Inas lune hjørne. sa...

Tusen takk for svarene, dere.

Vi har nå meldt oss på kurs i hverdagslydighet hos amokk.no i Arendal.

Det tror jeg er et godt utgangspunkt for oss alle.