søndag 19. oktober 2008

Den store bakedagen!

I går hadde jeg den store bakedagen. Det startet egentlig med at Emil og jeg skulle på kafé om torsdagen, siden det var langdag her i byen. Men de stenger utrolig nok klokka 16, så vi rakk det ikke. Jeg lovde han at på lørdag skulle mamma bake. :o)

Jeg startet med å vaske skuffene, for man trenger jo rene skuffer til å ha alt melet i, ikke sant? Og det var da jeg oppdaget at mye av melet mitt (ferdige brød/boller-mel-poser etc) var gått ut på dato. For opptil 2 år siden! *dån* Og jeg som trodde jeg egentlig bakte mye. Vel, vel, så feil kan man ta.

Jeg fant en pakke med sjokolademuffins, som gikk ut på dato for en måned tid siden. Den kunne jo brukes, så da bakte jeg det.Etter å ha tatt alt melet ut av skuffen, og vasket den ren, sjekket alle poser ang dato, kastet det som var gått ut for ett år siden eller mer - satt jeg igjen med to poser med hveteboller. De ble ganske raskt omgjort (raskt og raskt, fru blom..Det tok sin tid med hevingen her altså!) til fristende skoleboller. :o) Her sør på kalles de for "purker", et ord jeg aldri helt har skjønt.Etter at jeg hadde bakt dette, kunne jeg endelig begynne å bake de jeg egentlig skulle bake. Nemlig solskinnsboller. Jeg tror ikke jeg noen gang har smakt så gode boller som disse! De kan anbefales på det varmeste! Nyt synet og ha en flott dag!

8 kommentarer:

Pernille sa...

Mmm, nå ble jeg sugen på noe godt! Bra mannen min står å baker rundstykker på kjökkenet, selv om det ikke er så sött og godt som disse bollene dine... :)

susanne sa...

Nam nam....dette såg deilig og godt ut!!!
Ingenting er som nybakt lukt i hjemmet...sikker på dere koset dere godt i går !!!

HegeT sa...

Åhhhh, du vet jo å friste folk da.......*sikle*.........

Herlig bakst!!!!!

Mary sa...

Ååå dette så godt ut,må ut i skuffen å se om der er noe å bite i
Julekortetne dine er kjempefine:))

Lula sa...

Å herreguuuuud. Kan du ikke komme hjem til meg en tur og fylle opp fryseren!! hi hi. Dette så da altfor fristende ut;))

Hege sa...

Fikk vann i munn her ja...Så veldig godt ut.

Hege sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gro sa...

Nam, nam dette så godt ut, nå fikk jeg lyst til og lage de.