torsdag 30. oktober 2008

Vi baker Oreo kake!

Noe som ikke er helt sant da, men nesten... Denne kaken bakte vi for ca 1 år siden, og da lagde jeg denne layouten. (Trykk på bildet for å få det større.)Ser det er så mange som snakker om denne utrolig gode kaken, så jeg tenkte jeg kunne dele den oppskriften jeg har brukt. (Takk til Cammie for oppskrift!)

Oppskrift:

OREO KAKE
Du trenger:

450 g Oreo Cookies (ca. 40 kjeks) (Blå pakker med svarte kjeks med hvitt inni)
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pakke Phildelphia) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl Menkomel wipping (kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk til moussen

1/4 del av Oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Utstyr gjerne en femåring med egnet slåredskap og la han hamre løs.
Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Bland kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Menkomel og sukker piskes til stiv krem. Bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer. Ryktene sier at den blir aller best dersom den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.

2 kommentarer:

Unni sa...

Den kaka har eg smakt og bakt. Det e den beste ostekaka eg he smakt noen gang. Anbefales....

Så mye fint du lager og så mye godt du ser ut t å lage, hehe...

Ha ei flott helg..

Unni.

CILLEPI sa...

Helt super ! Oreo betyr god på gresk så det passer veldig godt . Flott layout. Skulle ønske at alle oppskriftene mine så like stilige ut :)